Näytä





Kieli










Tietosuojalausunto

Päivitetty viimeksi: 1.1.2020

Tässä osiossa

Morningstar on sitoutunut suojaamaan henkilötietojasi. Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten henkilötietojasi käsitellään ja suojataan, mille tahoille niitä voidaan luovuttaa ja mitä henkilökohtaisiin tietoihisi liittyviä oikeuksia sinulla on.

Tämä tietosuojaseloste koskee Morningstar EMEAn käyttäjiä ja asiakkaita ("sinä"), jotka käyttävät tai tilaavat Morningstarin tuotteita tai palveluita, rekisteröityvät niiden käyttäjiksi tai ottavat yhteyttä niiden kautta. Tähän sisältyvät asiakkaat ja tilaajat, tuotteiden käyttäjät, sivustoilla vierailijat ja tapahtumiin osallistujat. Tämä tietosuojaseloste koskee kaikkia henkilötietoja, jotka annat meille joko sivustomme kautta tai muutoin.

Morningstar U.K. on tämän tietosuojaselosteen mukaisesti kerättävien henkilötietojen rekisterinpitäjä tai käsittelijä (kuvattu jäljempänä).

Morningstar tarjoaa erilaisia tuotteita ja palveluja eri puolilla maailmaa ja voi käsitellä tietojasi eri tavoin. Joidenkin tytäryhtiöiden tuotteiden tietosuojaselosteet ovat täällä. Jos tämän tietosuojaselosteen ja tuotekohtaisen tietosuojaselosteen ehdot poikkeavat toisistaan, etusijalla ovat tuotekohtaiset ehdot.

Morningstar on joko henkilötietojen rekisterinpitäjä tai käsittelijä riippuen käyttämistäsi Morningstarin tuotteista ja palveluista. Morningstar on rekisterinpitäjä niissä tapauksissa, joissa Morningstar (i) toteuttaa lakisääteisiä velvollisuuksiaan tai käyttää asiakkaan, toimittajan, verkkosivuston tilaajan tai muiden osapuolten kanssa tehdyistä sopimuksista johtuvia oikeuksiaan ja velvoitteitaan sekä tarjoaa pyydettyjä palveluja ja (b) kerää henkilötietoja markkinointia ja liiketoiminnan kehittämistä varten.

Kun asiakas tilaa Morningstarin verkkotyökalun tai -palvelun ja syöttää siihen työntekijöidensä tai muiden kolmansien osapuolten henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa, asiakas on kyseisten henkilötietojen rekisterinpitäjä. Morningstar on henkilötietojen käsittelijä siltä osin kuin se isännöi verkkotyökaluun syötettyjä tietoja. Asiakkaan täytyy näin ollen varmistaa, että se ja sen valtuutetut käyttäjät noudattavat henkilötietojen rekisterinpitäjälle kuuluvia velvoitteita ja pystyvät kaikilta osin vastaamaan tietopyyntöihin ja että niillä on (tarvittaessa) suostumus tai muu oikeusperuste verkkotyökaluun tai -palveluun syötettyjen henkilötietojen käsittelylle.

Siltä osin kuin Morningstar on henkilötietojen käsittelijä, käsittelemme henkilötietoja asiakkaidemme ohjeiden sekä asiakkaiden kanssa solmittujen sopimusten mukaisesti.

Morningstar on globaali yhtiö, jonka verkkotyökalujen instansseja sijaitsee ETA-alueen ja Ison-Britannian ulkopuolisilla palvelimilla Morningstarin ja valikoitujen kolmansien osapuolten tiloissa. Kyseisiltä kolmansilta osapuolilta vaaditaan sovellettavan lainsäädännön noudattamista. Morningstar vakuuttaa, että se on toteuttanut asianmukaiset turvatoimet ja vikasietomenettelyt, jotka varmistavat palvelutasosopimusten mukaisen palvelujen saatavuuden ja suojaavat verkkotyökalujen sekä valtuutettujen käyttäjien niihin syöttämien henkilö- ja muiden tietojen eheyden.

Tämän tietosuojaselosteen seuraavissa osioissa on selostettu, miten Morningstar käsittelee henkilötietojasi rekisterinpitäjänä.

Joitakin Morningstarin tuotteita koskevat erityiset tietosuojakäytännöt. Jos tämän tietosuojaselosteen ja tuotekohtaisten tietosuojakäytäntöjen ehdot poikkeavat toisistaan, etusijalla ovat tuotekohtaiset tietosuojakäytännöt. Seuraavassa on joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä siitä, miten tietyt Morningstarin tuotteet käsittelevät henkilötietojasi.

Miten tietojasi kerätään

Morningstar kerää henkilötietojasi, kun olet yhteydessä meihin, tai kolmannen osapuolen lähteistä. Keräämme tietojasi erityisesti, kun

  • käytät, ostat tai tilaat tuotteitamme tai palveluitamme
  • olet yhteydessä meihin esimerkiksi pyytämällä tukea, osallistumalla johonkin järjestämäämme tapahtumaan tai ottamalla muutoin yhteyttä
  • vierailet sivustoillamme tai käytät tuotteitamme. Lisätietoja henkilötietojen keräämisestä evästeiden avulla on evästekäytännössämme.

Saatamme kerätä tietojasi myös kolmansilta osapuolilta, kuten

  • työnantajaltasi, organisaatioltasi tai muulta kolmannelta osapuolelta, joka tarjoaa tuotteitamme ja palveluitamme käyttöösi
  • yhteistyökumppaneiltamme ja muilta palveluntarjoajilta, jotka tarjoavat tuotteitamme ja palveluitamme sinulle. Saatamme saada tietojasi esimerkiksi pankistasi tai muilta rahoituslaitoksilta, jos annat siihen suostumuksen.
  • rahoitusneuvojaltasi, joka voi antaa henkilötietojasi meille käyttäessään tuotteitamme tai palveluitamme
  • muista julkisesti saatavilla olevista lähteistä.

Mitä henkilötietoja keräämme

Keräämämme henkilötiedot riippuvat siitä, miten olet yhteydessä meihin. Niitä ovat esimerkiksi

  • nimi ja yhteystiedot: etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, postiosoite, puhelinnumero ja muut yhteystiedot
  • tilin tunnistetiedot: käyttäjätunnus, salasana, salasanavihjeet ja muut vastaavat suojaustiedot, joita käytetään käyttäjien todentamiseen
  • maksutiedot: pankkitilin tiedot, luottokortin numero ja muut maksujen käsittelyyn tarvittavat tiedot
  • tilaus- ja käyttötiedot: tilaamasi tuotteet ja palvelut sekä niiden käyttötiedot, kuten asetukset, selaushistoria ja ohjetiedot
  • laite- ja verkkoyhteystiedot: laitetta koskevat tiedot, kuten IP-osoite, sijainti tai internet-palveluntarjoaja
  • taloudelliset tiedot ja sijoitustiedot: tiedot taloudellisesta tilanteesta, sijoitussalkusta ja transaktioista
  • ääni- tai videotiedot: jos vierailet Morningstarin tiloissa tai osallistut Morningstarin järjestämään tapahtumaan, Morningstar saattaa tallentaa kuvasi tai äänesi
  • käyttäjän sisältö: tiedostosi tai muut tiedot, jotka lataat tuotteisiimme tai palveluihimme.

Miten käsittelemme henkilötietoja

Henkilötietojesi käsittelytapa riippuu käyttämästäsi tuotteesta ja palvelusta sekä suhteestasi Morningstariin. Käsittelemme henkilötietoja sovellettavan lain sallimalla tavalla ja seuraaviin tarkoituksiin:

Jotta voimme tarjota pyytämäsi palvelun ja

  • tarjota tuotteita ja palveluja, varmentaa henkilöllisyytesi, personoida vastaanottamaasi sisältöä, luoda tilisi ja hallita sitä ja lähettää tärkeitä tili- ja tuotepäivitystietoja
  • toimittaa palveluja tai sisältötarjouksia pyytämiltäsi kolmansilta osapuolilta
  • tarjota asiakaspalvelua sekä teknistä tukea ja tuotetukea.

Oikeudellisten etujemme mukaisesti, eli voidaksemme

  • tehdä tutkimusta ja tuotekehitystä sekä parantaa, testata ja laajentaa tuotteidemme ja palvelujemme ominaisuuksia ja toimintoja
  • suojata sinun, meidän tai kolmansien osapuolten verkkoja, järjestelmiä, omaisuutta tai fyysistä turvallisuutta
  • täyttää sääntely-, lainvalvonta- ja muiden julkisten ja hallinnollisten viranomaisten pyynnöt
  • panna sopimukset ja käyttöehdot täytäntöön tai muutoin käyttää juridisia oikeuksiamme, puolustautua vaatimuksilta ja noudattaa lakeja ja säädöksiä, jotka koskevat meitä tai yhteistyökumppaneinamme toimivia kolmansia osapuolia
  • tarjota sinulle markkinointia tai mainoksia
  • koota anonymisoituja tietoja käytettäviksi tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Saatamme julkaista tai muutoin tarjota tutkimustietojen tuloksia tuotteissamme ja palveluissamme. Jos haluat lisätietoja anonymisoitujen tietojen käytöstä tai peruuttaa suostumuksesi, napsauta tätä.
  • osallistua liiketoimintojen yhdistämiseen, yrityskauppaan tai muuhun yritystapahtumaan

Noudattaaksemme lakisääteisiä velvollisuuksiamme, joihin sisältyvät esimerkiksi meitä tai kolmansia osapuolia koskevat vero-, arvopaperi- ja rahoituspalvelulainsäädännöstä johtuvat auditointi- ja lainmukaisuusvaatimukset. Morningstar toimittaa henkilötietoja sääntely- tai lainvalvontaviranomaisille ainoastaan laillisesta pyynnöstä.

Jos laki sitä edellyttää, pyydämme suostumustasi ennen tietojesi käyttöä markkinointitarkoituksiin. Tämä koskee esimerkiksi kolmansien osapuolten mainoksia tai tilannetta, jossa et ole nykyinen asiakas mutta haluat tilata uutiskirjeemme.

Mille tahoille henkilötietoja voidaan luovuttaa

Morningstar voi luovuttaa henkilötietojasi muille Morningstarin yhtiöille, liikekumppaneille, sisällöntuottajille, asiakkaille, palveluntarjoajille ja muille kolmansille osapuolille suostumuksellasi tai edellä tässä tietosuojaselosteessa mainittuihin tarkoituksiin. Jos sovellettava laki sitä edellyttää, Morningstar varmistaa asianmukaisin sopimusperusteisin menettelyin, että palveluntarjoajat käsittelevät henkilötietoja yksinomaan ohjeidemme mukaisesti ja toteuttavat asianmukaiset tekniset ja organisatoriset turvatoimet henkilötietojesi suojaamiseksi.

Linkit muille sivustoille ja muihin palveluihin

Morningstar voi sisällyttää tuotteisiinsa tai palveluihinsa linkkejä yhden tai useamman kolmannen osapuolen sivustolle. Tämä tietosuojaseloste ei koske kyseisiä sivustoja. Kehotamme sinua lukemaan kolmansien osapuolten sivustojen tietosuojaselosteet, -käytännöt tai muut julkaisut, ennen kuin annat henkilötietojasi niille.

Miten suojaamme, tallennamme ja siirrämme henkilötietoja

Morningstarilla on kattava tietoturvaohjelma, jonka tarkoituksena on pitää tietosi suojattuina. Olemme toteuttaneet teknisiä, fyysisiä ja organisatorisia toimia, jotka suojaavat henkilötietoja luvattomalta ja lainvastaiselta käsittelyltä, häviämiseltä, tuhoutumiselta tai vahingoittumiselta. Käyttämämme toimet vastaavat kerättyjen henkilötietojen käsittelyn luonnetta, laajuutta ja tarkoitusta. Henkilötietoihin on pääsy ainoastaan sellaisilla Morningstarin työntekijöillä, jotka tarvitsevat niitä työtehtävissään, ja he voivat käsitellä niitä tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.

Tietoturva- ja tietosuojakäytäntöjämme tarkistetaan aika ajoin ja muutetaan tarvittaessa.

Morningstarilla on yhtiöitä, liiketoimintoja, työvoimaa ja palveluntarjoajia kaikkialla maailmassa. Sen mukaan, miten olet yhteydessä meihin, henkilötietojasi voidaan käsitellä ja tallentaa eri maissa sekä siirtää eri maihin. Tällaisia maita voivat olla esimerkiksi Yhdysvallat, Kanada, Kiina, Intia, Australia ja Singapore. Nämä maat eivät välttämättä takaa samaa tietosuojan tasoa suojaa ja oikeudellisia muutoksenhakukeinoja kuin asuinmaasi. Käytämme tietojen vastaanottajien kanssa sopimuslausekkeita (kuten tietosuojaa koskevat EU:n vakiolausekkeet), jotka varmistavat, että henkilötietosi pysyvät suojassa, kun ne siirretään pois ETA-alueelta ja/tai Isosta-Britanniasta.

Jos haluat lisätietoja tai kopion siirtosopimuksistamme, ota meihin yhteyttä jäljempänä Ota yhteyttä -kohdassa mainituilla tavoilla.

Oikeutesi

Sinulla on sovellettavan lain mukaan tietyt henkilötietojasi koskevat oikeudet, kuten oikeus saada pääsy tietoihin, oikeus tietojen oikaisemiseen ja poistamiseen, käsittelyn rajoittamiseen ja vastustamiseen sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Kun annat meille suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi myöhemmin milloin tahansa. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus oman maasi valvontaviranomaiselle. Jos haluat käyttää näitä oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä osoitteessa privacyenquiries@morningstar.com.

Morningstar vastaa tietopyyntöihin mahdollisimman pian ja viimeistään 30 päivän kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Morningstar ei välttämättä pysty toteuttamaan pyyntöä, jos paikalliset säilyttämisaikavaatimukset edellyttävät henkilötietojen säilyttämistä tietyn ajan tai Morningstar tarvitsee tietoja, jotta se pystyy huolehtimaan johonkin tilauslomakkeeseen ja/tai sopimukseen liittyvistä velvoitteistaan tai käyttämään niihin liittyviä oikeuksiaan. Jos emme pysty täyttämään rekisteröidyn tietopyyntöä, vastaamme mahdollisimman pian ja ilmoitamme syyt siihen, miksi pyyntöä ei voida toteuttaa.

Jos pyydät meitä poistamaan henkilötietosi ja käsittelemme pyyntösi, saatamme silti säilyttää joitakin henkilötietojasi lain sallimassa määrin, kuten voidaksemme täyttää lainsäädännöstä tai omista käytännöistämme johtuvat vaatimukset.

Emme syrji asiakkaita, jotka päättävät käyttää oikeuttaan saada pääsy henkilötietoihinsa, rajoittaa niiden käsittelyä tai poistaa ne. Jotkin tuotteet tai palvelut saattavat kuitenkin tarvita henkilötietojasi. Jos päätät olla antamatta henkilötietojasi tai poistaa ne, et voi ehkä käyttää kyseisiä tuotteita ja palveluja.

Säilytys

Morningstar säilyttää henkilötietoja vain niin pitkään kuin on välttämätöntä sopimusperusteisten tai oikeudellisten velvoitteidemme täyttämiseksi tai edellä mainittujen tarkoitusten toteuttamiseksi. Eri lainkäyttöalueilla on erilaisia verotuksellisia, kirjanpidollisia, lakisääteisiä ja oikeudellisia säilyttämisvaatimuksia, ja Morningstar on sitoutunut säilyttämään tiettyjä henkilötietoja näiden paikallisten vaatimusten mukaisesti.

Hakemukset

Jos tiedustelet verkkosivustomme kautta avoimia työpaikkoja jossakin Morningstarin yhtiössä, voimme kerätä sinulta seuraavat henkilötiedot: nimesi, fyysisen osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja mahdolliset muut työpaikkaan liittyvät tiedot, jotka päätät antaa.

Jos lähetät työhakemuksen sivuston kautta, saatamme kerätä myös käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

Näiden tietojen avulla voimme käsitellä ja hallita työhakemustasi Morningstarissa. Saatamme käyttää hakijoiden henkilötietoja myös lakisääteisten raportointivaatimusten täyttämiseksi.

Lasten tietosuoja

Morningstar ei erikseen tunnista tai kerää alaikäisiä käyttäjiä koskevia tietoja.

Evästeet ja muut teknologiat

Käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voimme tunnistaa sisäänkirjautumisesi sivustoillemme ja personoida tuotteidemme ja palvelujemme käyttökokemusta. Lisätietoja evästeiden käytöstä on evästekäytännössämme.

Tuotekohtaiset käytännöt

Jotkin Morningstarin tytäryhtiöt voivat tarjota tuotteita ja palveluja, joilla on omat tietosuojakäytäntönsä. Jos tämän tietosuojaselosteen ja tuotekohtaisen tietosuojaselosteen ehdot poikkeavat toisistaan, etusijalla on tuotekohtainen tietosuojaseloste. Voit tarkistaa tuotekohtaiset selosteemme alta.

Muutokset tähän selosteeseen

Liiketoiminnassamme tapahtuu aika ajoin muutoksia, joiden vuoksi joudumme päivittämään tätä tietosuojaselostetta. Tällöin sivun yläreunassa oleva Päivitetty viimeksi -päivämäärä muuttuu. Jos tietosuojaselosteeseemme tehdään merkittäviä muutoksia, ilmoitamme niistä sinulle suoraan lain edellyttämällä tavalla.

Ota yhteyttä

Jos sinulla on huolenaiheita tai kysymyksiä henkilötietojesi käsittelystä tai haluat tehdä valituksen, ota meihin yhteyttä verkkolomakkeen kautta, soita maksuttomaan puhelinnumeroon (+44) 020 3107 0000 tai lähetä kirje seuraavaan osoitteeseen:

Morningstar UK Limited
1 Oliver’s Yard
55-71 City Road
EC1Y 1HQ – London
United Kingdom

Voit ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme osoitteessa privacyenquiries@morningstar.com.